Què és un blog?

És una pàgina web, generalment de caràcter personal o poc institucional, amb una estructura cronològica el contingut de la qual s’actualitza regularment i que inclou informació o opinions sobre temes diversos, generalment d’actualitat.

Actualment, els blogs constitueixen un fenomen social cultural rellevant. A més d’un mitjà d’entreteniment i educatiu, també han esdevingut un mitjà important d’informació, reflexió i opinió, amb un enfocament personal o tècnic, segons els casos. La majoria de blogs són animats per l’anomenat bloguer, amb un enfocament més o menys personal o professional. També n’hi ha de vinculats a mitjans de comunicació o a empreses diverses. El cercador de blogs Technorati indexà, en el període 2002-08, 133 milions de blogs. D’aquests, un milió i mig escriví un post (missatge o entrada) setmanalment, amb una mitjana, l’any 2008, de 900.000 posts diaris en tota la blogosfera (comunitat de bloguers). Tanmateix, darrerament, han sorgit nous sistemes de comunicació, potser més immediats i senzills que els blogs, que tenen un gran èxit a internet com, per exemple, les xarxes socials, els sistemes de micropublicació o les plataformes de publicació de vídeos o fotografies.

Font: http://www.enciclopedia.cat

3 pensaments sobre “Què és un blog?

      1. Sí, en general totes les xarxes socials m’han aportat coses fantàstiques, fins i tot un mitjà tan immediat que és quasi efímer com Twitter. Però els blogs… ah!, els blogs! Els blogs i tot el que has escrit, romanen!!! 😀 Em fa molta cosa revisar ara els posts escrits fa 10 anys! XDDD

        Liked by 1 person

Deixa un comentari