Obituari

Avui ens ha deixat un dels grans. Stephen William Hawking, nascut el 8 de gener de 1942, a Cambridge (Regne Unit), la severa discapacitat que patí des de l’adolescència, no va impedir  desenvolupar les seves grans capacitats com a físic teòric, cosmòleg, astrofísic, matemàtic, astrònom, pedagog, escriptor científic, professor d’universitat, físic i escriptor de no-ficció.

1

Web oficial

Anuncis

2 pensaments sobre “Obituari

 1. Hola, Carme.
  Em permeto respondre’t en aquesta intervenció a la defunció de l’home savi i a la manifestació feminista de la setmana passada.
  L’Stephen és per a mi i per davant el científic brillant, àmpliament reconegut i i arxipremiat, un home savi, que va saber sobreposar-se a una malaltia deformadora, dolorosa i destructora de la seva llibertat; va formar una família amb esposa i tres fills, amb els que jugava des de la cadira de rodes; va saber dir a la seva pròpia esposa que si mantenia una relació amb el capellà anglicà que els hi era amic, ho entendria i, finalment, va escollir el seu propi camí quan va decidir mantenir una relació amb la seva infermera i la seva esposa va fer-ho amb el capellà. En tot cas, tots van mantenir una relació basada en l’amor i l’amistat.
  Pel que fa al problema de la discriminació i manca d’igualtat d’oportunitats del gènere femení, clama al cel! I representa un problema social de primer ordre. Sóc d’acord amb tota manifestació que sigui un clam i un reclam per atraure l’atenció sobre el problema, però el que veritablement demana la situació és una legislació JUSTA i una administració de justícia també JUSTA, perquè només des de l’imperatiu legal, correrem tots o totes à educar grans i petits a fi d’evitar les sancions i les penes.
  No pateixis, que no se m’escapa: lleis en sabem fer de moltes classe, però l’administració de justícia o poder judicial, està com els seus parents constitucionals, els poders legislatiu i l’executiu, empobrits per un sistema representatiu que té tendència a dormir-se als llorers. Caldria recolzar-lo amb un de participatiu, perquè sentissin l’alè del poble al clatell i evidentment tot el sistema hauria de ser democràtic, àdhuc amb jutges electes, que podrien ser apartats de la funció per sufragi, cas que prevariquessin des de posicions paternalistes o clarament masclistes en l’administració de lleis aprovades per diputades i diputats, tots ells compromesos amb el requeriments d’una societat d’homes i dones, cívica i justa.
  Hem de posar fil a l’agulla. Què et sembla?
  Una abraçada.
  Xavier

  Liked by 1 person

  1. Hola Xavier, estic totalment d’acord amb tu i agraeixo molt els teus comentaris. Crec que poc a poc estem reaccionant i adonant que s’ha de lluitar per un món més just, no només de les dones, sinó de tots en general. Ànims !
   Ma. Carme

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s