El Departament de Cultura posa en funcionament el servei d’audioguies a diversos museus catalans en el marc del Dia Internacional dels Museus

El passat divendres, Dia Internacional dels Museus, es van posar en funcionament les audioguies dels Museus Abelló de Mollet del Vallès, el Nàutic del Masnou i el del Mar de Lloret de Mar. Les audioguies s’emmarquen en el programa Visitmuseum, una iniciativa promoguda pel Departament de Cultura, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement, que té com a principal objectiu dotar al sistema de museus de Catalunya d’eines per tal d’atendre millor el públic estranger en la seva visita als museus.
L’audioguia del Museu Abelló se centra en l’exposició permanent del museu “L’art modern a la col·lecció Abelló. S. XIX i XX”. A través de 19 pistes, el visitant fa un recorregut pels 8 àmbits de l’exposició amb la veu de l’actor Abel Folk que rescata la veu del pintor i col·leccionista Joan Abelló, i la veu d’especialistes comentant algunes obres. De manera cronològica, el visitant fa un repàs per l’art català des de finals del segle XIX fins als anys 70 del segle XX i, descobreix les tendències artístiques que s’han anat succeint al llarg del temps amb alguna pinzellada de les escoles forasteres.
La del Museu de la Nàutica del Masnou també està narrada per diversos personatges que van existir al llarg de la història al Masnou que expliquen, al llarg del recorregut per les sales del museu, la història del municipi i la navegació.
Properament es presentaran la resta d’audioguies que s’han posat en funcionament aquest 2018: Museu del Mar, Lloret de Mar (finals de maig); Museu de la Vida Rural, l’Espluga de Francolí (juny); Museu de la Música, Barcelona (juny); Museu dels Jueus, Girona (juny-juliol) Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Terrassa (juliol-agost); Museu dels Sants, Olot (tardor), i Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Esterri d’Àneu.
Totes les audioguies es publiquen en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). La del Museu dels Jueus de Girona incorpora també l’hebreu i la del Museu de les Valls d’Àneu l’aranès.
Al web Visitmuseum es poden trobar 229 equipaments museístics i més de 1300 objectes. En concret s’hi troben 56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona. S’hi sumen les 121 extensions museístiques (monuments i jaciments, etc.) que depenen dels diversos museus.
Des del 2016 i amb les audioguies que es posen en funcionament aquest any, Visitmuseum suma ja 22 experiències que milloren amb un grau alt de satisfacció la visita al patrimoni museístic del país.
Es poden escoltar totes les audioguies a la plataforma Visitmuseum: https://visitmuseum.gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s