Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

Només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant el 25% dels nens. Diversos estudis afirmen que es tracta d’un problema cultural, causat per prejudicis, estereotips i missatges subliminars sexistes. La Fundación Esplai vol conèixer la resposta de la mà de les pròpies nenes i joves i, per això, ha llençat la campanya #ChicasInTech. Les anima a explicar en un vídeo com perceben la tecnologia i els rols de gènere. Busca, així, conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre les més joves.

A més de recollir les impressions de les més joves, la iniciativa vol engrescar les dones que treballen en el sector tecnològic a explicar les seves experiències, perquè consideren que generar un diàleg intergeneracional pot ser enriquidor.

L’ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia lluny d’anar creixent, ha disminuït. A la dècada dels vuitanta les dones representaven el 37% de les llicenciatures en informàtica als Estats Units i actualment aquest percentatge s’ha reduït al 20%. Amb aquestes dades davant, la Fundación Esplai afirma que un elevat percentatge de la població mundial no està accedint a les oportunitats professionals que es deriven de la indústria de la tecnologia i les comunicacions. També subratlla que “s’està perdent l’aportació de més de la meitat de la població mundial per trobar solucions imaginatives i creatives a través de la tecnologia“.

Font: Tecnologia i els rols de gènere

Anuncis

2 pensaments sobre “Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

  1. Ei, Carme!

    Si t’interessa el tema de la tecnologia i el gènere, en una altra assignatura que estic cursant a la UOC em van descobrir un estudi a nivell europeu que investigava els processos de creació d’un producte tecnològic des de la vessant de gènere. Els resultats, com et pots esperar, eren per caure d’esquena.

    El text que em van fer llegir era aquest: https://es.scribd.com/document/314292696/Carme-Alemany-Tecnologia-y-Genero

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s