Museu Virtual de la Moda de Catalunya

Una de les aplicacions del món virtual és arribar allà on moltes persones no es poden desplaçar.

Una d’aquestes iniciatives és poder gaudir del Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya és una plataforma online que reuneix i posa a disposició de l’usuari centenars de peces de vestir històriques de col·leccions públiques d’arreu del territori català.

A Catalunya hi ha més de 6.000 peces de vestir històriques disgregades en multitud d’institucions, però tan sols un 5% d’aquestes són a l’abast del públic. Moltes no s’han exposat mai o no han pogut ser degudament estudiades fins ara.

La missió del Museu Virtual de la Moda de Catalunya és activar aquest patrimoni adormit i mostrar el relat de la història catalana del vestit. Per això es mostren totes les peces, des de les més boniques a les més senzilles. Totes mereixen ser conegudes i recordades.

La virtualitat del museu permet donar resposta al repte social d’accés universal a aquest patrimoni –desconegut malgrat la seva rellevància social, cultural i econòmica– i fer-ne difusió i divulgació científica sense deslocalitzar les peces de les seves institucions responsables i del seu territori.

Darrera de cada peça hi ha hagut un treball profund de documentació, fotografia i catalogació, de manera que l’usuari disposa d’una àmplia informació de qualitat que no avarca tan sols la peça de roba en sí, si no també el seu context històric, el seu autor i, finalment, el consumidor.

Anuncis

4 pensaments sobre “Museu Virtual de la Moda de Catalunya

 1. Hola Carme,

  No coneixia aquest museu, m’ha semblat molt interesant, tant com les aportacions que fas al teu blog. Sempre aportes alguna ideïa o lloc interesant, a part d’un bon comentari.

  Moltes gracies per l’invitació i la visita al Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

  Salutacions.

  Pablo.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s